Suporter adevaratAtaşamentul suporterilor pentru echipa favorită nu cunoaşte nicio limită. Echipa tehnică, jucătorii, culorile clubului, emblema devin adevărate obiecte de cult pentru suporterii adevăraţi, care, atunci când e vorba de echipa iubită, uită de tot şi de toate. Devotamentul fanilor atinge uneori şi cote extremeTot pasiunea l-a făcut şi pe Paul (19 ani) să-şi tatueze pe umărul stâng emblema Gazului Metan.


Paul Plăiaş spune că nu-şi aduce aminte să fi iubit vreodată altă echipă în afara Gazului Metan. Poate în copilărie să fi cochetat niţel cu Dinamo, aşa cum era la modă printre puştii de cartier, dar de când a înţeles fotbalul, şi-a dat seama că dragostea sa pentru o echipă nu poate să iasă în afara oraşului.
În 2002, Paul a fost pentru prima dată cu galeria la o deplasare la Oradea, iar de atunci nu s-a mai dezlipit de susţinătorii echipei. A învăţat toate cântecele pe de rost şi poate să numere pe degetele de la o mână partidele din ultimii 6 ani în care nu a fost alături de echipa sa favorită. "Îmi aduc bine aminte acea deplasare, am jucat cu FC Bihor. A fost un meci echilibrat, dar, din păcate, Gaz Metan a pierdut dintr-un penalty. Am devenit pasionat de echipă şi de atunci m-am dedicat pasiunii pentru Gaz Metan. Am fost la toate meciurile Gazului, atât de acasă, cât şi din deplasare, cu excepţia unei perioade în care am fost internat în Spital", ne-a povestit Paul Plăiaş.
Cele mai frumoase momente trăite în galeria Gazului Metan au fost, fără doar şi poate, momentele de după ultimul fluier de final al campionatului diviziei B, fluier care a consfinţit promovarea medieşenilor pe prima scenă fotbalistică. Momentele de bucurie maximă au fost trăite de suporteri pe gazon, alături de fotbalişti. "A fost ceva extraordinar, o mare bucurie. Am trăit toţi din plin şi abia am aşteptat să se termine ultimul meci. Am sărit pe teren, ne-am îmbrăţişat favoriţii, ne-am bucurat alături de ei. Au fost momente unice, de o foarte mare fericire", spune Paul.
Tatuaj cu Gaz Metan
Când vine vorba de dragostea pentru echipa iubită, nicio durere nu este de nesuportat. Paul spune asta din propria experienţă, deoarece în urmă cu un an, a decis să-şi tatueze pe umărul stâng emblema echipei Gaz Metan Mediaş. Suporterul spune că ideea nu-i aparţine, ci a văzut-o şi la suporterii altor echipe. "Am apelat la un cunoscut care se ocupă de aşa ceva şi s-a rezolvat. Tatuajul m-a costat 300.000 de lei vechi. Mi-am făcut tatuajul deoarece iubesc echipa asta din tot sufletul şi am considerat că e un semn prin care pot să-mi arăt afecţiunea. E un mod de exprimare pe care-l practică şi suporterii altor echipe", spune Paul Plăiaş.
Gazul are echipă tare
Când vine vorba de jucători preferaţi, Paul răspunde fără să stea pe gânduri: "toată echipa e preferata mea, nu am un singur jucător preferat!".
Medieşeanul este convins că echipa are valoare, iar jucătorii sunt bine aşezaţi în teren. Dacă s-ar mai face unul-două transferuri în iarnă, Paul este de părere că nimeni n-ar mai trebui să-şi facă nicio grijă în privinţa rămânerii în prima ligă. "Am demonstrat că avem o echipă bună, care poate să lupte de la egal la egal cu oricine. Jocul se leagă bine şi nu cred că o să fim printre echipele care vor retrograda. Totuşi, dacă în iarnă vor mai veni jucători, unul, doi, cred că nu vom avea chiar nicio grijă", este de părere Paul.
În privinţa galeriei, Plăiaş crede că, deşi membrii acesteia nu sunt numeroşi, formează un grup compact, iar energia lor îi ajută şi pe jucători în momentele delicate. "În galerie suntem acum cred că vreo 150 de inşi, dintre care 50-60 mergem şi la meciurile din deplasare. Suntem şi suporteri care ţinem doar cu Gaz Metan, sunt şi dintre cei care ţin şi cu Steaua, Dinamo sau alte echipe, dar vin în galerie. Dacă ar fi după mine, mi-aş dori ca întreg oraşul să fie o galerie pentru Gaz Metan Mediaş, deoarece cred că toţi medieşenii ar trebui să ţinem întâi cu Gaz Metan Mediaş şi mai apoi cu alte echipe", susţine ferm Paul Plăiaş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.