3 jucatori gazisti la loturile nationale !

Antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai, şi-a dorit ca echipa sa să susţină un meci în nocturnă, înaintea jocului de la Braşov, din campionat, care se va disputa, duminica viitoare, tot la lumina reflectoarelor. Pustai spune că obiectivul echipei pentru următoarele 6 jocuri din campionat este obţinerea a 10 puncte şi că e convins că, cu 36 de puncte, Gazul metan scapă de retrogradare. Totodată, antrenorul gazist a mai completat că un al treilea medieşean a fost chemat la loturile naţionale, Radu Zaharia, pentru meciul de marţi, din Serbia.

- Cristi, cum decurg pregătirile pentru meciul cu FC Braşov?
- Suntem în grafic. După trei zile libere după meciul cu Urziceniul, băieţii au intrat într-un mini-cantonament, de miercuri până vineri, după care am jucat un amical la Zlatna. În cele 3 zile de mini-cantonament am mai încărcat puţin bateriile, pentru că urmează o nouă perioadă dificilă, iar la Zlatna am jucat în nocturnă un meci de verificare, în condiţii bune. A fost vorba de o repriză de 45 de minute şi o alta de 60, în care au evoluat cei care n-au prea jucat, sau chiar deloc, până acum, în retur. A fost un joc bun.
- Echipa medieşeană e foarte mult schimbată acum faţă de prima jumătate a campionatului. Gazul metan a reuşit o serie bună, cu două remize, cu Dinamo şi Timişoara, plus o victorie cu Urziceniul. Te aşteptai să obţineţi 4 puncte din aceste meciuri, dar aţi luat 5. Ce calcule îţi faci pentru următoarele jocuri?
- Aşa este, înaintea celor 3 jocuri ziceam că sunt mulţumit dacă scoatem 4 puncte, asta însemna să obţinem un egal şi o victorie. Am luat 5, ceea ce e foarte bine. Urmează un alt ciclu de 6 jocuri, pe care îl împart în două sectoare. Ne aşteaptă o săptămână grea, cu două jocuri în deplasare şi unul acasă; apoi, avem două meciuri consecutive pe teren propriu, urmate de deplasarea la Buzău. Teoretic, putem obţine 18 puncte. Practic, va fi mai greu. Dacă vom strânge 10 puncte, adică jumătate plus unul din cele 18, eu unul sunt de părere că e foarte bine.
- Înaintea debutului returului erai de părere că Mediaşul are nevoie de 35-36 de puncte pentru a se salva. Acum?
- Rămân la părerea că, cu 36 de puncte, scăpăm de retrogradare. Va fi un final de campionat încins, cu alte 7 etape în care, sper eu, vom obţine punctele necesare pentru a ne menţine în Liga I.
- Cu cine crezi că se bate Gazul metan pentru rămânerea în primul eşalon?
- În prezent, după 21 de etape, sunt 4 echipe cu câte 22 de puncte, iar noi avem cu două mai puţin. Este un pluton de 5 echipe, dintre care două vor retrograda. Nici Otopeniul, care e pe 17 acum, nu e definitiv condamnată, nu a ieşit din cărţile salvării de la retrogradare, dar e la 9 puncte în spatele nostru, îi va fi destul de greu să recupereze. La finele săptămânii viitoare, după meciurile etapei a XXII-a, vom putea trage unele concluzii în privinţa echipelor cu care ne luptăm pentru supravieţuire.
- Ce înseamnă pentru echipa medieşeană să aibă doi jucători la loturi, Vîtcă la România B, iar Pîrvulescu la tineret?
- De fapt, nu sunt doi, sunt trei. Lui Vîtcă şi Pîrvulescu li se adaugă şi Zaharia, chemat astăzi (n.a. sâmbătă) de Emil Săndoi pentru meciul de marţi, din Serbia. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club să aibă 3 jucători la loturile naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.