Pustai, printre puţinii antrenori care au rezistat tot sezonul

Cristian Pustai se numără printre puţii antrenori care au rezistat pe banca unei singure echipe pe perioada întregii ediţii de campionat 2008/2009.

Doar 7 echipe din 18 mai au păstrat antrenorul cu care au început ediţia de campionat recent încheiată a Ligii I, în condiţiile în care, la începutul sezonului, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat "Legea Rădulescu", în speranţa de a diminua numărul schimbărilor de tehnicieni. Printre cei 7 se numără şi medieşeanul Cristian Pustai.
Primul preşedinte "responsabil" a fost cel al clubului Gloria Buzău, Costel Bucur, care l-a demis pe antrenorul Ştefan Stoica după 3 etape. Înlocuitorul său, portughezul Alvaro Magalhaes, a avut mai mult noroc şi a condus Buzăul 6 etape, între runda a 4-a şi a 10-a, după care banca tehnică i-a fost încredinţată lui Marian Marinică, tot pentru 6 etape (11-17). În fine, ultima modificare de antrenori la Buzău s-a petrecut la finalul turului, când a fost instalat Constantin Cârstea. Acesta a figurat doar pe hârtie ca antrenor, pentru că răspunzător de rezultate a fost Ion Balaur, însă acesta nu a putut ocupa acest post din cauză că nu are licenţa Pro. Gloria Buzău a ocupat ultimul loc în clasament şi, în sezonul viitor, va fi penalizată pentru că nu şi-a îndeplinit baremul de puncte prevăzut în regulament, 25.
O altă codaşă a clasamentului, CS Otopeni, a schimbat 3 antrenori pe parcursul campionatului. Instalat chiar înaintea începerii sezonului, sârbul Miodrag Jesici a fost înlocuit după doar 4 etape, cu jucătorul Gabriel Mărgărit, cel care a fost interimar pentru două etape. Ulterior, Marian Bucurescu a semnat cu CS Otopeni, dar a renunţat cu o etapă înainte de terminarea turului. Sătui, probabil, de atâtea schimbări, conducătorii grupării ilfovene au decis că cea mai bună soluţie este Liviu Ciobotariu, antrenorul care a reuşit promovarea în acest sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.