Puştii lui "Bacione", campioni în Spania

Echipa formată din copii născuţi în anul 1998 de la Şcoala de Fotbal "Marius Baciu" a câştigat un puternic turneu desfăşurat într–o localitate din imediata vecinătate a Barcelonei.

O grupă de copii a Şcolii de Fotbal "Marius Baciu'' Medias, s-a impus la un puternic turneu desfăşurat în Spania, la care au luat parte nici mai mult, nici mai puţin decât 143 de echipe. Este vorba despre o competiţie găzduită de micuţa staţiune Pineda del Mar, din imediata apropiere a Barcelonei. "Echipele au fost împărţite pe 6 categorii de vârstă, dintre care două destinate fetelor. Fotbalul feminin e la mare căutare în Europa. Noi am fost cu două grupe, cea de copii născuţi în 1998 şi cea de '99. Cei din '99 s-au clasat pe locul 6, iar cei mai mari cu un an au câştigat finala, învingând o echipă din Ucraina, FC Lviv, cu scorul de 4-2. A fost o finală extrem de interesantă, în care am fost conduşi de două ori, dar de fiecare dată am revenit şi am reuşit să ne impunem, în cele din urmă, la două goluri diferenţă. Sunt mulţumit de modul în care au evoluat băieţii noştri", afirmă Marius Baciu. La acelaşi turneu, medieşeanul Daniel Popa a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.
Înaintea acestui turneu, medieşenii de la Şcoala de Fotbal "Marius Baciu" au participat la un alt turneu, în Franţa, , la Thuir, o localitate situată lângă Perpignan, o competiţie devenită tradiţională, la care a luat parte, pe vremea când era junior, şi Zinedine Zidane. La acest turneu, grupa de '98 a şcolii medieşene s-a clasat pe locul 8, din 24 de formaţii, iar cea de copii născuţi în 1999 a ajuns până în finala mică, pierzând-o în faţa gazdelor.
"Atât în Franţa, cât şi în Spania organizarea a fost impecabilă. La Pinada del Mar, spre exemplu, o atenţie deosebită s-a acordat până şi festivităţii de premiere. Condiţiile au fost la superlativ, de la cazare, masă şi până la terenuri de antrenament şi de joc. Când am primit trofeul, în Spania, m-au trecut aceleaşi emoţii ca atunci când jucam cu Steaua în cupele europene, când câştigam titluri naţionale. Copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce au văzut, mai ales că, într-o după-masă, ne-am făcut timp şi am vizitat stadionul Barcelonei şi sala trofeelor", a mai spus Marius Baciu, cel care îi mulţumeşte şi pe această cale directorului general al Romgazului, Marcel Piteiu, pentru sprijinul acordat în vederea participării la aceste două turnee.
Din grupa de copii născuţi în 1999, pregătită de Sebi Potor, s-au remarcat Robi Molnar, Sergiu Bîrză şi Paul Costea. Grupa de '98, a lui Florin Brătianu, a fost alcătuită din Dragoş Fredl, Daniel Popa, Radu Sivut, Adrian Ştefan, Cristi Oroian, Horaţiu Răduţ, Andrei Dăngulea şi Adrian Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.