Florin Nohai: Abia astept sa-i bat pe cei de la Ceahlaul !


Învoit pentru numai două zile de la programul de pregătire al medieşenilor, pietreanul Florin Nohai a tras o fugă acasă la finalul săptămânii trecute. Fotbalistul şi-a înmormântat bunicul, dar a primit şi cea mai bună veste a vieţii sale: soţia Alina îi va naşte o fetiţă la începutul anului următor. De scurta întrevedere am profitat şi noi pentru a aflat cum vede Florin Nohai noua echipă a Ceahlăului şi care-i sunt aşteptările în campionatul Ligii 1.
"Va fi cel mai dificil sezon din ultimii zece ani!"
Reporter: Cum arată Liga 1, faţă de sezonul pe care l-ai încheiat ultima dată la Ceahlăul? Transmite-le foştilor colegi de la Ceahlăul, să ştie la ce să se aştepte...
Florin Nohai: După mine, ediţia trecută a ligii întâi a fost printre cele mai grele din ultimii zece ani, în care am jucat. Dar anul acesta, va fi şi mai greu. Echipele nu-şi vor mai permite să piardă puncte "acasă"şi vor trage pentru fiecare punct să-l câştige. Fiecare punct va conta. Noi, cu un asemenea punct obţinut în plus, evitam emoţiile retrogradării în această vară.
Rep:Cum se vede tânăra echipă a Ceahlăului, din curtea celor de la Gaz Metan Mediaş?
F.N: Noi ne-am uitat peste lotul fiecărei formaţii din Liga 1. Nu sunt nume mari la Ceahlăul, dar nici nu i-am văzut jucând. Din ce am mai citit şi auzit, se vrea performanţă aici, începând chiar cu această nouă echipă, tânără şi lipsită de experienţă. Unitatea de grup şi dorinţa de afirmare a tinerilor de aici poate duce la un lucru bun şi la realizarea unui obiectiv frumos.
"Sunt echipe mai slabe decât Ceahlăul în Liga 1"
Rep: Dar se acordă Ceahlăului vreo şansă pentru menţinerea în Liga 1?
F.N: Ştiţi cum e...orice nou-promovată este catalogată imediat ca fiind prima retrogradată. Însă eu, unul, ştiu sigur că sunt multe alte formaţii mai slabe decât Ceahlăul. Mă feresc să le dau numele, dar unele dintre ele chiar n-au ce căuta în acest eşalon. La Ceahlăul, majoritatea componenţilor lotului de acum au experienţa participării în prima ligă.
Rep: Întâlniţi repede Ceahlăul în noul sezon...
F.N: Da. Meciul va fi în etapa a patra, la Mediaş. Eu, abia aştept să-i bat. Înainte de asta, îmi doresc de pe acum să joc împotriva Ceahlăului. Niciodată n-am avut prilejul să fiu adversar al formaţiei la care am activat foarte mulţi ani. Este un sentiment aparte, dar nu războinic ci sportiv. N-am nimic de împărţit cu nimeni.
"Nu mai sunt puteri în fotbalul românesc"
Rep: Cum ţi se pare programul Ceahlăului în acest start de campionat?
F.N: Normal. Chiar dacă dau peste Steaua şi Dinamo în primele trei etape, să ştiţi că nu mai sunt puteri în fotbalul nostru. Chiar prevăd rezultate pozitive ale băieţilor de aici, în startul sezonului. Nici Mediaşului nu i se acordau şanse în partidele cu Urziceniul, Clujul ori Rapidul. Dar i-am învins sezonul precedent.
Rep: Ar putea fi Ceahlăul o surpriză plăcută în campionat?
F.N: Eu mi-aş dori ca Gaz Metan Mediaş să fie în această postură. Dar şi pentru jucătorii de la Ceahlăul.
"N-ajunge numai cu elanul şi dorinţa de afirmare a tinerilor"
Rep: În afară de dorinţa de afirmare a jucătorilor tineri de aici, cu ce altceva ar mai putea surprinde plăcut Ceahlăul în campionat?
F.N: Am înţeles că s-a învestit mult în baza sportivă de aici. Apoi, ştiu că se pune bază şi pe jucătorii foarte tineri, li se dă şansă în performanţă. Însă nu este de ajuns doar cu elanul şi dorinţa lor de afirmare, mai trebuie ca jucătorii să fie şi stimulaţi.
Rep: Rămâne Florin Marin antrenorul potrivit pentru echipa Ceahlăului de acum?
F.N: Odată ce el a construit şi promovat echipa după numai un an de la retrogradare, normal că este omul potrivit. Şi eu am lucrat mult timp cu dumnealui. Este un tehnician respectat în fotbalul românesc şi sper să facă treabă. Îi urez baftă multă!
Intră în campionat cu o etapă liberă
Florin Nohai şi Gaz Metan debutează în noul sezon al Ligii 1 de fotbal cu o etapă de pauză. Medieşenii ar fi trebuit să dea peste FC Vaslui, însă cum oamenii lui Adrian Porumboiu au anunţată prezenţa imediată în UEFA Cup, disputa a fost amânată.
"Prioritar este să reuşim ca prin rezultate să ne continuăm parcursul în primul eşalon. La ce echipă avem acum, vrem un loc liniştit în clasamentul final. Departe de retrogradare, dar nu ne dăm şanse la mai mult de locul zece", spune pietreanul din curtea medieşenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.