Bud: "Nu fac două milioane!"


Cristi Bud vorbeşte deschis despre tratativele pe care echipa sa, Gaz Metan Mediaş, le are cu Dinamo.

Dinamo negociază transferul tău, cum comentezi?
Da, aşa este. Doar că, din câte am înţeles eu, sunt şanse mici să se realizeze, din păcate. Cel puţin deocamdată.

Poţi detalia, de ce sunt şanse mici?
Cei de la Gaz Metan nu sunt de acord cu oferta. Din câte am înţeles, Dinamo vrea să mă împrumute acum şi să plătească la vară. Şi, din păcate, cei de aici nu vor.

Să înţeleg că eşti dezamăgit, ţi-ai dori să ajungi în "Ştefan cel Mare"?
Europa League… Cine nu şi-ar dori să joace acolo. Mie mi-ar fi convenit şi până la vară, îţi dai seama. Eram în prim-plan, la o echipă mare.

Au fost neînţelegeri în privinţa sumei de transfer, la cât crezi că eşti evaluat?
În orice caz nu valorez două milioane, trei, cât s-a vehiculat. Cred că cei de la Gaz mi-ar da drumul imediat dacă Dinamo ar pune un milion acum pe masă. Doar că, din păcate, domnii de aici nu prea ştiu să aprecieze valoarea banului pe criza asta... De exemplu, cei de la CFR m-au vrut, dar când au auzit preţul cerut, au sistat imediat negocierile, nu au mai zis nimic de atunci (râde).

Şi-a promis 10 goluri

Înţeleg că nu eşti de acord cu decizia lor de a bloca transferul...
E greu pentru mine să ştiu că am o ofertă să joc la echipă mare şi nu pot pleca. Nu am nimic cu cei de la Mediaş, mi-au oferit şansa de a juca în prima ligă, m-au ajutat enorm. Dar e greu să te mai concentrezi cât timp ai oferte mai bune. Am avut oferte de la Steaua, CFR Cluj, Vaslui, Rapid sau Craiova. Toţi îmi spun să nu mă gândesc la asta, dar, sincer, e greu.

La Dinamo ai fost cerut de către Dario Bonetti?
Da, am lucrat cu dânsul la Juve Stabia. S-a interesat mereu de mine. De când a venit la Dinamo a vrut să mă ia acolo. Dar se pare că nu se poate, poate la iarnă.

Cum s-ar putea realiza la iarnă transferul?
Păi sper ca cei de la Gaz Metan să mă lase atunci. O să mă ţin de promisiunea mea, aceea de a marca zece goluri în tur şi poate îi îmbunez.

Zece goluri e un obiectiv îndrăzneţ...
E foarte greu. Dar în returul trecut am înscris opt goluri, acum vreau zece. Deşi... au trecut cinci etape şi nu am dat decât un gol. Chiar e greu să mă concentrez când am atâtea oferte, uite, exact la asta mă refeream.
"Rus a citit în ProSport de transfer şi mi-a zis să vin mai repede, că "îl omoară" taxiurile"
Cristi Bud, atacant Gaz Metan Mediaş

Comentarii