E bun şi–un punct!

http://zing.ro/imagini/stirisportive/urmareste%20aici%20cele%20mai%20tari%20faze%20video%20-115003.jpg
Vezi rezumatul meciului Poli Iaşi - Gaz Metan 1-1! (video)

Fotbaliştii medieşeni au remizat, la Iaşi, graţie unui gol marcat de brazilianul Eric, în prelungiri. Gazul metan a recuperat ceva din punctele pierdute acum o săptămână, pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa. Medieşeni au scos un punct la Iaşi, ce-i drept cu destul noroc, brazilianul Eric de Oliveira reuşind să egaleze în prelungiri. Meciul a avut o primă repriză care face o proastă reclamă fotbalului. Prima situaţie de poartă a apărut abia după 20 de minute, când Hoban a reluat alături o minge centrată de Eric. Replica a dat-o un jucător al cărui nume s-a vehiculat, acum un an, şi pe la Mediaş, Romulus Miclea. Acesta a preferat să şuteze, slab însă, la prima bară, în loc să scoată balonul până la Păun, aflat într-o poziţie mult mai bună ('27). Alex Munteanu a irosit cea mai mare ocazie a reprizei, şutând în plasa laterală, după o combinaţie în viteză cu Vasilios Galanis. Grecul avea să trimită prima minge pe spaţiul porţii din acest meci, reluând cu capul, în braţele lui Brăneţ, cu 6 minute înainte de pauză. Gaziştii au irosit cu uşurinţă alte două situaţii, Alex Munteanu dezechilibrându-se în careu ('39), în vreme ce Galanis a ratat intervenţia, cu un adversar în spate, în careul mic ('41). Repriza secundă a fost mult mai animată. Alex Munteanu a şutat în blocaj, iar Todea a trimis peste transversală, din marginea careului mare, la prima situaţie de gol a Gazului metan ('51). La celelalte buturi, Miclea a trimis imprecis din apropiere. Buchta a avut o primă intervenţie salvatoare la Bujor, blocându-l pe vârful de atac nou-intrat în momentul în care acesta încerca să-l lobeze ('55). Peste alte două minute, Hoban a tras peste transversală, din centrul careului. Ocaua mică, ocaua mare
Centralul Istvan Szabo a lăsat jocul să continue la o intervenţie în suprafaţa de pedeapsă a lui Adrian Ilie la Alex Munteanu ('64). Jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă şi, pentru o intervenţie trasă la indigo a lui Trtovac la Ignatov, arbitrul din Carei a dat penalti. Lucian Munteanu l-a executat pe Buchta cu sânge rece de la punctul cu var, deşi portarul ghicise colţul, şi Poli avea avantaj pe tabelă. CVăzându-se conduşi, medieşenii au început să forţeze. Kubala l-a pus în dificultate pe Brăneţ, dar portarul a parat la şutul slovacului din marginea careului mare ('67). Cinci minute mai târziu, balonul reluat cu capul de Akaki a fost respins în afara terenului. Georgianul din defensiva Gazului metan şi-a mai încercat o dată norocul, dar a trimis peste transversală, din voleu ('77). Nici ieşenii nu s-au lăsat mai prejos, Florin Lazăr respingând mingea reluată de Miclea ('73), iar Buchta reţinând balonul şutat de Viveiros ('78). În prelungiri s-a jucat, practic, la o singură poartă, cea a lui Poli. Pîrvulescu l-a întins serios pe Brăneţ, iar L. Munteanu a fost mai rapid decât Cigan şi a respins din apropierea liniei porţii. Eric a adus bucuria în tabăra gaziştilor, surprinzându-l pe Brăneţ cu un şut plasat, la colţul lung, din unghi. Reuşita le-a dat aripi jucătorilor lui Cristi Pustai, care au trecut, în două rânduri, pe lângă golul victoriei, la şuturile lui Hoban şi Cigan.

POLI IAŞI
(bleumarin cu alb) 1. Brăneţ (cpt.) 5 - 15. Mihajlov 5, 23. Ad. Ilie 5,5, 27. Salif Nogo 5 (24. Straton '70) 5, 28. L. Munteanu 6 - 18. R. Miclea 6, 5. Onicaş 5, 8. Ignatov 5,5, 10. Cr. Constantin 5 (16. N. Viveiros '62) 5,5 - 14. G. Păun 5 (11. Bujor '54) 5, 99. V. Badea 5. Antrenori: Dumitru Dumitriu, Marian Dinu, Dan Matei. Rezerve neutilizate: 33. Marc, 31. Al. Buhuşi, 77. A. Ionescu, 27. Diarrassouba. Absenţi: I. Costache, C. Milea, Bîlbă, Cuciula (accidentaţi), Străuţ, V. Negru (suspendaţi).

GAZ METAN
(alb cu negru) 30. Buchta 6 - 3. Trtovac 5, 19. Fl. Lazăr 6, 13. Akaki Khubutia 6, 23. Marovic 5,5 (22. P. Pîrvulescu '84) - 5. Al. Munteanu 6,5, 7. Kubala 5 (11.Cigan '68) 5, 21. Todea (cpt.) 5,5 (6. Bozeşan '75) 5, 27. Eric de Oliveira 6,5, 15. Hoban 6 - 29. Galanis 5. Antrenori: Cristian Pustai, Dan Matei, Flavius Şomfălean, Dorin Roşca. Rezerve neutilizate: 82. Vîtcă, 16. R. Zaharia, 20. Nohai, 14. Fl. Sabou. Absenţi: Dudiţă, Silvăşan (suspendaţi), Z. Markovic, A. Liţu (accidentaţi).

3 comentarii:

 1. Gazul trebuie sa joace tot meciul.
  In prima repriza daor au mimat fotbalul.
  Au inceput sa joace cu adevarat doar dupa inscrierea golului.
  In ultimele meciuri a fost la fel.
  Mai mult joc ca se poate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pustai a gresit tactica de la inceput parerea mea,pt ca s-a dus clar la un egal si deobicei meciurile astea se pierd 1-0 sau 2-1.Am avut mare noroc sa egalam,dar are si Pustai meritul sau aici prin schimbarile inspirate pe care le-a facut.In utimul sfert de ora ne-am adus aminte de gazul nostru adevarat daca am juca asa macar 70min in fiecare meci nu am avea emotii.

  RăspundețiȘtergere
 3. AM AVUT NOROK KIOR, ASTA E!

  RăspundețiȘtergere

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.